Vanzari terenuri TULCEA

De ce terenuri in Tulcea?

Judetul Tulcea ocupa jumatatea nordica a provinciei istorice Dobrogea, a carei însemnatate vine din asezarea ei la gurile Dunarii si iesirea la Marea Neagra. Paralela 450 latitudine nordica strabate judetul Tulcea în partea centrala, iar meridianul 290 41' 24" longitudine vestica strabate orasul Sulina ce se afla în extremitatea estica a României. Înconjurat din trei parti de ape, se învecineaza la vest cu judetele Braila si Galati, la nord cu Ucraina prin granita naturala Dunarea, la est cu Marea Neagra, având hotar terestru doar la sud, cu judetul Constanta. Suprafata judetului este de 8.499 kmp, reprezentând 3,6% din suprafata tarii. Judetul cuprinde 51 unitati administrativ-teritoriale, din care: Municipiul Tulcea – cu o treime din populatia judetului, 4 orase si 46 de comune. Din suprafata totala a judetului, 3.446 kmp reprezinta suprafata umeda constituita din Delta Dunarii si Complexul Lagunar Razim-Sinoe.

Oportuintati si avantajele investitiilor in terenuri Tulcea

Dunarea ce formeaza hotar natural la vest si nord este principala cale de transport în judet. Ea are trei brate principale, Chilia la nord, Sfântu Gheorghe la sud si Sulina la mijloc. În amonte de municipiului Tulcea, Dunarea se desparte în doua brate, bratul Chilia si bratul Tulcea. În aval de municipiul Tulcea, bratul Tulcea se desparte în alte doua brate, Sulina si Sfântu Gheorghe. Bratele Chilia si Sfântu Gheorghe permit numai transportul fuvial iar bratul Sulina asigura transportul maritim pâna în porturile Galati si Braila. La sud de Sfântu Gheorghe se afla laguna Razim care patrunde adânc în judet. O retea de canale naturale si artificiale, lacuri si balti, plauri si grinduri formeaza un ecosistem unic. În 1990 Delta Dunarii a fost declarata rezervatie a mediului, ecologica si a pasarilor, sub protectia UNESCO pentru diversitatea florei si faunei sale (paduri de salcii, stuful, trestia,apoi plante specifice zonelor umede, specii de de animale, pasari, insecte, reptile si aproximativ 160 de specii de peste).

În Muntii Macinului s-a constituit Parcul National, pentru conservarea speciilor rare de flora si fauna specifice intersectiei arealelor mediteranean, balcanic si caucazian.

Resursele naturale ale judetului sunt: terenurile arabile, viile, pasunile, care permit culturi vegetale, cresterea animalelor, apele si baltile pentru pescuit si vanâtoare, padurile, pentru vanâtoare, agrement, protectia mediului, resursele minerale cum ar fi piatra de constructii (granitul), calcare de diferite vârste, uneori detritiac, gresii, caolin, cuartite si calcare marmoreene, minereuri de fier, aligit si magnetit; resurse de sulfuri complexe - galena, blenda si pirita, pirita cuprifera si calcopirita, baritina iar Delta Dunarii în primul rând pentru potentialul turistic.

Reteaua hidrografica este o componenta importanta, reflectând prin caracterele sale specificul celorlalte elemente fizico-geografice; dupa ce parcurge mii de kilometri de la izvoarele sale, Dunarea strabate judetul Tulcea pe o lungime de 276 km (10% din lungimea totala), varsându-se în Marea Neagra prin trei brate: Chilia, Sulina, Sfântu Gheorghe. Debitul Dunarii cunoaste variatii destul de mari, primavara-vara el atinge circa 18.000 mc/s, iar vara-toamna, pâna la 6.000 mc/s.

Clima are un caracter temperat continental cu influente ale climatului submediteranean, cu mari amplitudini termice, cu precipitatii reduse, cu umiditate atmosferica ridicata.

Istoria zbuciumata a Dobrogei a avut drept urmare faptul ca judetul Tulcea este un muzeu etnografic viu, existând un amestec de rase si neamuri ale caror culturi se întrepatrund dar, în acelasi timp, pastrându-si identitatea. Descoperirile arheologice de pe teritoriul judetului Tulcea au pus în lumina urme de locuire datând din paleoliticul mijlociu, cu o vechime de aproximativ 110.000 de ani. Pe harta arheologica a judetului, vestigiile culturilor Hamangia, Gumelnita si traco-dacica, ale cetatilor geto-dacice si marilor constructii edilitare romane ofera importante marturii documentare ale vietii materiale si spirituale pe aceste meleaguri. Pe aceste locuri sunt atestate primele triburi geto-dacice si ale scitilor, în secolele VIII - VI î.e.n. Izvoarele scrise antice (ale lui Homer, Strabon, Ptolemeu, s.a.) consemneaza o importanta concentratie de populatie spre Dunare si litoral. În secolele VII - V î.e.n. populatia geto-daca din aceste teritorii vine în contact cu colonistii greci, preluând caracteristici ale civilizatiei elenistice în manifestarile artistice si ocupatii.

Au ramas peste timp sa povesteasca viata atât de palpitanta, odinioara, a orasului câteva constructii, farul CED si ... cimitirele. Abia dupa 1989 unul dintre “martorii” gloriei de altadata ai orasului “liber”, Farul CED a fost restaurat si apoi, în anul 2003, transformat în muzeu, încercându-se astfel reconstituirea, printr-o expozitie documentara, a activitatii Comisiei Europene a Dunarii; o sala speciala a fost destinata comandorului Eugeniu P. Botez, cel ce a îndeplinit o vreme functia de comisar maritim al portului, autor, sub pseudonimul Jean Bart, al romanului Europolis.

Ultimul anunt de vanzari terenuri Tulcea